Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ /LEARNING APPS


                                     ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ /LEARNING APPS
                              (κουίζ, σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις, timelines, mindmaps κ.ά)

Learningapps http://learningapps.org/
 Δημιουργήστε (δωρεάν) τις δικές σας εφαρμογές για το μάθημά σας στο http://learningapps.org/ , επιλέγοντας ανάμεσα από 35 διαφορετικά είδη εφαρμογών (κουίζ, σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις, timelines, mindmaps κ.ά)

hotpotatoes http://hotpot.uvic.ca/
Το HotPotatoes είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ασκήσεις διαφόρων μορφών για χρήση είτεμέσω internet είτε μέσω υπολογιστή. Στην πραγματικότητα είναι java scriptsπου δημιουργούνται με έναν ιδιαίτερα φιλικό τρόπο. Το πρόγραμμα διατίθεται ελεύθερα για μη εμπορικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς και με την προϋπόθεση οι ασκήσεις που δημιουργούνται με αυτό να είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο (περισσότερα γι” αυτό το ζήτημα στην παρακάτω διεύθυνση) http://hotpot.uvic.ca/  .Το Hotpotatoes αποτελείται από 5 επιμέρους προγράμματα:
JQUIZ (σύντομη απάντηση)
JMIX (μπερδεμένη πρόταση)
JCROSS (σταυρόλεξο)
JMATCH (αντιστοίχιση)
JCLOZE (συμπλήρωση κενών)

Kubbu http://kubbu.com/
Χρειάζεται εγγραφή και προσφέρει αρκετές υπηρεσίες δημιουργίας και δημοσίευσης κουίζ δωρεάν -αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μέχρι και 15 δραστηριότητες/παιχνίδια για μέχρι και 30 μαθητές. Για να το δοκιμάσουμε απαιτείται εγγραφή στη σελίδα ενώ υπάρχουν σαφείς οδηγίες για τη δημιουργία των δραστηριοτήτων που υποστηρίζει. Το Kubbu δημιουργεί διάφορα κουίζ (σταυρόλεξο, βρες τη σωστή κατηγορία, ποικιλία ερωτήσεων κλειστού τύπου όπως: συμπλήρωση κενού, πολλαπλής επιλογής, σωστό/λάθος, αντιστοιχήσεις κ.α. που είναι ομοιογενή στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται και παρουσιάζονται) μέσω μιας αρκετά εύχρηστης διεπαφής. Τα κουίζ μπορούν να είναι ιδιωτικά, αλλά και δημόσια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ανώνυμα για αυτοαξιολόγηση των μαθητών όσο και επώνυμα για αξιολόγηση (Οι μαθητές μπορούν να ομαδοποιηθούν ή να έχει ο κάθε μαθητής, το δικό του κωδικό –υπάρχουν οδηγίες σχετικά).

Equizzer http://www.equizzer.com/
Το eQuizzer ένα δικτυακό εργαλείο για τη δημιουργία κουιζ. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένεα κουίζ που μπορεί να ληφθούν σε απευθείας σύνδεση, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα κουίζ σας και να παρακολουθείτα βαθμολογίες των μαθητών σας.

ClassMarker http://www.classmarker.com/
Ο ClassMarker προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας μαθησιακών ομάδων(Classes). Πιο συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός που θα εγγραφεί στο ClassMarker μπορεί να φτιάξει διάφορα quiz αρκετά γρήγορα, αλλά η έξτρα δυνατότητα που του δίνει το εργαλείο(σε σχέση με άλλα παρόμοια) είναι να κάνει «ορατά» όποια τεστ θέλει σε όποιες ομάδες εκείνος επιλέξει. Τις ομάδες φυσικά μπορεί να τις δημιουργήσει ο ίδιος.

Proprofs http://www.proprofs.com/quiz-school/
Το εργαλείο proprofs δίνει την δυνατότητα ερωτήσεων σωστού λάθους, πολλαπλής επιλογής (με μία ή περισσότερες σωστές απαντήσεις), συμπλήρωσης κενού και ανοικτού τύπου. Στις πολλαπλής επιλογής με πολλές σωστές απαντήσεις (checkbox) έστω και μια σωστή απάντηση να χάσει ο μαθητής, η ερώτηση αυτόματα χαρακτηρίζεται λάθος. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης μιας απάντησης από τον μαθητή (κάθε απάντηση που γίνεται submit είναι μόνιμη). Μπορούν να προστεθούν σε κάποια ερώτηση εικόνες ή και βίντεο. Χρειάζεται ένας λογαριασμός e-mail για την εγγραφή στην υπηρεσία.

Quizlet http://quizlet.com/
Αρχικά, απαιτείται εγγραφή στο site http://quizlet.com/ και επιλογή του tab ¨Create a new flashcard set¨. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε τη δική μας συλλογή καρτών, την οποία μπορούμε να ανανεώνουμε, αλλάζουμε αλλά και μοιραζόμαστε σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook) ανά πάσα στιγμή. Πλεονεκτήματα: Πολύ απλό στη δημιουργία και χρήση, Υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες, Χωρίς οικονομική επιβάρυνση,Επιτρέπει την δημιουργία ομάδων χρηστών.

QuizEgg https://quizegg.com/
Με QuizEgg, μπορείτε να δημιουργήσετε online τεστ 8 διαφορετικών τύπων. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ταίριασμα, συμπλήρωση κενού, πολλαπλών απαντήσεων, και σωστού / λάθους ερωτήσεις.

Quiblo http://www.quibblo.com/
Δημιουργία κουίζ και δημοσκοπήσεων

QuizFaber http://www.lucagalli.net/quizfaber/index.php/en/
Εναλλακτικό πρόγραμμα ως προς το Hot Potatoes. Το QuizFaber αναπτύσσεται από το Luca Galli και μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο http://www.lucagalli.net/. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει την ανάπτυξη διαφορετικών τύπων QUIZ και είναι ελεύθερο.

Google Docs http://docs.google.com/
Δημιουργία ερωτηματολογίου.

Kwiksurveys http://kwiksurveys.com/
Δωρεάν δημιουργία ερωτηματολογίου.

Testmoz https://testmoz.com/
Εύκολη δημιουργία κουίζ πολλαπλών επιλογών χωρίς εγγραφή με email, μόνο με όνομα και κωδικό. Αποθηκεύουμε τον σύνδεσμο του κουίζ σαν admin και το στέλνουμε σε όσους θέλουμε να το συμπληρώσουν. Δυνατότητα συμπλήρωσης με κωδικό. Χρησιμοποιείται μόνο από εκπαιδευτικούς και μαθητές

Oneextralap http://oneextralap.com/
Δημιουργία κουίζ πολλαπλών επιλογών, απαιτείται εγγραφή

Quizinator http://quizinator.com/
Εξαιρετική μηχανή δημιουργίας κουίζ, tests, φύλλων εργασιών, εγγράφων, οργάνωσης με πολλές δυνατότητες, υποστηρίζει γραφικά για όλα τα μαθήματα. Ιδανική για εκπαιδευτικούς. Είναι free. Απαιτείται εγγραφή

http://www.eclipsecrossword.com/
Φτιάξτε σταυρόλεξα δωρεάν και γρήγορα. Απαιτεί εγκατάσταση. Τα σταυρόλεξα μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να τα ανεβάσετε στο δικτυακό σας τόπο. Οι webmasters μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα διαδραστικές ιστοσελίδες με παζλ σταυρόλεξα.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου