Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ/ΣΕΛΙΔΕΣ - LEARNING MAPS - "PEARLTREES"

PEARLTREES http://www.pearltrees.com/
Πολύ καλή για παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου και υπερσυνδέσεις. Διαδραστική Πολυμεσική σελίδα που μεταφορτώνεται σε wiki ή blog. Για να φτιάξετε μια τέτοια εφαρμογή πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.pearltrees.com/ να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να ρυθμίσετε το με ποιο browser θα δουλέψετε την εφαρμογή.

 
 History

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ/ΣΕΛΙΔΕΣ - LEARNING MAPS - "EDYNCO"

EDYNCO http://www.edynco.com/en/
Διαδραστικός learning map EDYNCO. Ανοίγετε λογαριασμό στη διεύθυνση http://www.edynco.com/en/ , ανεβάζετε το υλικό σας (φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία ήχου, αρχεία pdf, power point ...) και το ενσωματώνετε στην παρουσίασή σας. Η παρουσίαση μεταφορτώνεται σε wiki και blog.

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ/ΣΕΛΙΔΕΣ - JEARNING MAPS - "PREZI"

PREZI http://prezi.com/
Mπορείτε να το φτιάξετε δημιουργώντας λογαριασμό στο http://prezi.com/ και να το μεταφορτώσετε σε ένα wiki ή σε blog. Δουλεύει με όλους τους γνωστούς browsers (chrome, mozilla, explorer). Με την έναρξη της εφαρμογής (start prezi) πατάμε τα βελάκια στο κάτω μέρος της οθόνης.

http://prezi.com/wa4jcvqr9mf6/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

 



ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ/ΣΕΛΙΔΕΣ - LEARNING MAPS - "GLOGSTER"

GLOGSTER     http://edu.glogster.com/
Πολύ καλή εφαρμογή που μεταφορτώνεται και σε wiki και σε blog. Συνδυάζει video, φωτογραφίες, κείμενο, αρχείο ήχου. Για να τη χρησιμοποιήσετε πρέπει να μεταβείτε στη διεύθυνση http://edu.glogster.com/ και να ανοίξετε ένα λογαριασμό. Προσοχή, για να φορτωθεί σωστά στον υπολογιστή σας και να δείτε την εφαρμογή ολοκληρωμένη, χρειάζονται πολύ καλά ενημερωμένοι φυλλομετρητές (browsers). Η σελίδα είναι διαδραστική, βάλτε το κέρσορα πάνω της και όπου γίνει παλάμη κάντε αριστερό κλικ. Τα σχήματα και τα σχέδια επιλέγονται από το χρήστη από μεγάλη ποικιλία εργαλείων.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - «Φλαντρώ»


Ο Σύνδεσμος οργανώνει θεατρική εξόρμηση στην Αθήνα το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, η παράσταση αρχίζει στις 6 το απόγευμα και κατόπιν θα επιστρέψουμε στην Καλαμάτα.
ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τη Χαρά Νικολακοπούλου, ταμία του ΣΦΜ: haraniko9@yahoo.gr,
Για να κλείσετε τα εισιτήριά σας, τα γραφεία του Συνδέσμου στο Πνευματικό κέντρο θα είναι ανοιχτά την τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου & την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου από τις 7:00 μέχρι τις 9:00 το βράδυ.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

 Τη Δευτέρα,  27 Ιανουαρίου 2014 ο Σύνδεσμος, με την ευκαιρία της κοπής της πίτας του, θα πραγματοποιήσει παζάρι  βιβλίων για όλους τους φίλους και τα μέλη του σε πολύ φθηνές τιμές.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όποιον διαθέτει ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και επιθυμεί να τα διαθέσει προς ενίσχυση του Συνδέσμου, να τα φέρει στα γραφεία του Συνδέσμου, στο Πνευματικό Κέντρο:
τη Δευτέρα 13/1, την Τετάρτη 15/1 και την Παρασκευή 17/1,  από τις 7:00 μέχρι 9:00 το βράδυ.
Σας περιμένουμε στην κοπή της πίτας μας & στο παζάρι βιβλίου.
 Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και δημιουργικό το 2014.

Για το Δ.Σ.
     Η πρόεδρος                                                    Ο γενικός γραμματέας
                       

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Προκήρυξη βραβείου Ποίησης "Μ.ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ"

στις 11 Δεκεμβρίου 2013.


Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μ. Πολυδούρη», εις μνήμην της ποιήτριας Μ. Πολυδούρη, με χρηματικό έπαθλο 2.000,00 € (δύο χιλιάδων ευρώ).Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο, απονέμεται στα “ Πολυδούρεια “ και για φέτος θα δοθεί στα ΣΤ΄ Πολυδούρεια.Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31-12-2013) και κατατίθεται στη Γραμματεία της Κ.Ε «ΦΑΡΙΣ» (τηλ. 27210 95611-13) μέχρι 14 Μαρτίου 2014, πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, σε πέντε αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».
Την προκήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

13/12/2013 5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΣΕ

news KSE
Δημοσιεύθηκε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 5η επιμορφωτική περίοδο (προβλεπόμενη έναρξη: μέσα Φεβρουαρίου 2014) της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ενδιαφερόμενα ΚΣΕ είναι η Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο της Πρόσκλησης

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Καλαμάτας, στις 07:30μ.μ. ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση, αφιερωμένη και πάλι στην πόλη της Καλαμάτας, μας με θέμα:
«Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας
από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα».
   Θα γίνει μια αναδρομή στην πολιτιστική κίνηση της πόλης μας με αναφορά στις πρώτες λέσχες - πολιτιστικούς συλλόγους που ιδρύθηκαν  από το 1885 και θα καλύψει όλο το χρονικό διάστημα μέχρι το 2010.
  Ομιλητές:
     1.Σερεμετάκη K. Νάντια,  Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: "Πολιτισμός και Παιδεία στην Περιφέρεια:Το Παράδειγμα της Μεσσηνίας"
     2.Μπαζάνης Βασίλειος,φιλόλογος:Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1885 μέχρι το 1980
      3.Δημοπούλου Δήμητρα, φιλόλογος:Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1980 μέχρι το 2010
  Θα ακολουθήσει σύντομη εισήγηση για επιλεγμένους συλλόγους:
Λύκειο των Ελληνίδων
Λαϊκή Βιβλιοθήκη
ΟΡΦΡΕΑΣ
Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος
ΜΕΘ
Σύνδεσμος φιλολόγων Μεσσηνίας

Η επιλογή έγινε με κριτήριο την αρχαιότητα και τη μακροβιότητα των σχημάτων.