Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αποσυνδέεται το απολυτήριο Λυκείου από τις Πανελλαδικές

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Αλλάζει το σκηνικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός της εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως σημείωναν χθες πηγές του υπουργείου, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τις τάξεις του Γυμνασίου και θα επεκταθούν έως και την είσοδο των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα νέα δεδομένα, μάλιστα, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, όπως όλα δείχνουν, από τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Λύκειο θα αποκτήσει αυτοτέλεια, καθώς το απολυτήριο δεν θα είναι συνδεδεμένο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις σε 6-8 μαθήματα για να πάρουν το απολυτήριο και, αν επιθυμούν, θα δίνουν Πανελλαδικές σε τέσσερα - αντί για έξι, όπως ισχύει σήμερα - μαθήματα. Παράλληλα, θα περιοριστούν τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Ουσιαστικά, θα ενοποιηθεί το πεδίο των θετικών επιστημών με το τεχνολογικό και θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Ενα από τα σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου είναι, σύμφωνα με στελέχη από το κτίριο του Αμαρουσίου, το γεγονός ότι για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παίζει σημαντικό ρόλο η βαθμολογία στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Στη Β' Λυκείου θα εισαχθεί ως βασικό μάθημα η Φιλοσοφία ενώ οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου θα διδάσκονται το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το σχέδιο για το Νέο Λύκειο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το σχέδιο για το Νέο Λύκειο παρουσιάζει σήμερα 28/07/2013 το "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".
Αναδημοσίευση από alfavita.gr

Σύμφωνα με αυτό: 
-Μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα από 6 σε 4
-Τα επιστημονικά πεδία γίνονται τρία (3) συν ένα ανεξάρτητο για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές
-Ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και καταργείται η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Παράλληλα δημιουργείται και τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας από όπου θα επιλέγεται ένα μέρος των θεμάτων για τις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις στο Λύκειο
-Οι εξετάσεις για το απολυτήριο του Λυκείου θα δίνονται σε έξι έως οκτώ βασικά μαθήματα.
-Μέρος των θεμάτων των προαγωγικών των προαγωγικών και των απολυτηρίων εξετάσεων του Λυκείου θα επιλέγεται με κλήρωση από τη νέα τράπεζα θεμάτων που δημιουργείται. Το 50% των θεμάτων για τα μαθήματα της γλώσσας, των μαθηματικών, της φυσικής - χημείας - βιολογίας και της ιστορίας των α και β τάξεων Λυκείου θα προέρχεται με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και το υπόλοιπο 50% από τον διδάσκοντα. Το ίδιο θα γίνεται για τα θέματα μαθηματικών, γλώσσας και ιστορίας της Γ τάξης του Λυκείου όπου το 50% θα προέρχεται με κλήρωση από την τράπεζα θεμάτων.

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στις τρεις τάξεις του Λυκείου
Στην Α τάξη του Λυκείου θα υπάρχει κοινό ωρολόγιο πρόγραμμα 33 ωρών την εβδομάδα. Επιπλέον καθιερώνεται ένα μάθημα επιλογής (δύο ώρες την εβδομάδα) που θα επιλέγεται από τα εξής μαθήματα: α. Εφαρμογές την πληροφορική β.Διαχείριση φυσικών πόρων γ.Εκφραση - πολιτισμός - ευρωπαϊκός πολιτισμός
Στη Β  τάξη του Λυκείου αρχίζουν να εισάγονται οι κατευθύνσεις. Οι δύο κύκλοι θα είναι οι εξής: 1.Ομάδα μαθημάτων ανθρωπιστικών σπουδών: Αρχαία ελληνικά και Λατινικά 2.Ομάδα μαθημάτων θετικών σπουδών: Μαθηματικά και Φυσική
Οι παραπάνω ομάδες μαθημάτων θα είναι πέντε ώρες εβδομαδιαίως η κάθε μία. 
Στην Γ τάξη του Λυκείου το κοινό πρόγραμμα θα είναι 14 ωρών και η ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού 18 ωρών. Περιλαμβάνει: 1.Ομάδα μαθημάτων ανθρωπιστικών σπουδών 2.Ομάδα μαθημάτων θετικών σπουδών 3.Ομάδα μαθημάτων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών σπουδών.


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Την άλλη εβδομάδα η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές-Περιοχές δήλωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος για την πρόσληψη Αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θυμίζουμε ότι μέσω του Κρατικού προυπολογισμού θα προσληφθούν 2.500 αναπληρωτές και 8.500 από κοινοτικά κονδύλια για προγράμματα ΕΣΠΑ.
Οι αιτούντες εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δηλώσεις με σύμφωνα με την απόφαση που επανακαθορίστηκαν οι περιοχές μετάθεσης
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έγινε η άρση της επίταξης των εκπαιδευτικών της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι υπουργικές αποφάσεις για την άρση της επίταξης της χρήσης ακινήτων και κινητών μέσων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και για την άρση της επίταξης των προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ ΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EDU4U ΓΙΑ ΤΟ 2013

Για να δείτε πως θα διακυμανθούν οι φετινές βάσεις των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ, μεταβείτε στον ιστότοπο του EDU4U  από εδώ.
Μάλιστα μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ενδιαφέρον και κατατοπιστικό βίντεο.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΦ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Μετά την «κινητικότητα» που παρουσιάσθηκε τις τελευταίες ημέρες, μεσούντος 
του θέρους, σχετικά με τη διδασκαλία της Ιστορίας, με την ανταλλαγή ηλεκτρονικών 
μηνυμάτων ανάμεσα σε συναδέλφους, Τοπικούς Συνδέσμους Φιλολόγων και την 
Ομάδα Ιστορίας της Π.Ε.Φ., με τη μορφή ενός διαλόγου που αναφέρεται στο
περιεχόμενο και τη διδακτική του συγκεκριμένου μαθήματος, αλλά, επιπλέον,
προσλαμβάνει, εν μέρει, και αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο, στην οποία,
όμως, εμπλέκεται και η Π.Ε.Φ., είναι ανάγκη να διευκρινήσουμε τα ακόλουθα:

Οι θέσεις που διατυπώνονται από τα μέλη της Ομάδας Ιστορίας, που λειτουργεί στο
πλαίσιο της Π.Ε.Φ., δεν έχουν τεθεί υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουν 
αποκλειστικά και μόνο τους συναδέλφους που τις υπογράφουν και, συνεπώς, δεν 
αποτελούν απόψεις της Π.Ε.Φ. Ειρήσθω εν παρόδω, η Π.Ε.Φ. έχει επανειλημμένως
τοποθετηθεί για τη θέση της Ιστορίας στη Β/θμια Εκπ/ση, έχει διαμαρτυρηθεί 
εντονότατα για το θέμα της ανάθεσής της σε άλλες ειδικότητες, πλην των 
φιλολόγων, και έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την κατοχύρωση του 
μαθήματος. Επιπρόσθετα, είναι εν αναμονή συνάντησης και συζήτησης, για το 
φλέγον θέμα, και με το νέο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.
Αναστάσιος Αγγ. Στέφος

Οι επιτροπές που θα αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς για τα Π. Πειραματικά Σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Συγκροτήθηκαν οι τριμελείς επιτροπές,υπό την εποπτεία της Δ.Ε.Π.Π.Σ., αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση θέσεων πενταετούς θητείας στα Π.Π.Σ., ενώ ορίσθηκαν και τα σχολεία που θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα της συνέντευξης μέσω της
ηλεκτρονικής εφαρμογής. Το έργο των Επιτροπών θα είναι η πραγματοποίηση συνεντεύξεων αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση θέσεων πενταετούς θητείας στα Π.Π.Σ. από την Τετάρτη 17-7-2013 έως και την Παρασκευή 19-7-2013. Οι ανωτέρω συνεντεύξεις θα μαγνητοφωνηθούν και το προϊόν της μαγνητοφώνησης αποτελεί μέρος του έργου των εν λόγω επιτροπών και πρώτο παραδοτέο τους. Ως δεύτερο παραδοτέο τους θα είναι μια τεκμηριωμένη έκθεση αξιολόγησης της κάθε συνέντευξης του υποψηφίου. Όλα τα παραδοτέα των επιτροπών θα αποσταλούν στη ΔΕΠΠΣ με ευθύνη της κάθε επιτροπής.
Για να δείτε τις επιτροπές πατήστε εδώ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Γυμνάσια Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια Λύκεια, Διαπολιτισμικά Σχολεία και εκκλησιαστικά σχολεία

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Γυμνάσια Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια Λύκεια, Διαπολιτισμικά Σχολεία και εκκλησιαστικά σχολεία για το διδακτικό έτος 
2013-2014
Αιτήσεις από 15/7 έως και 19/7/2013
Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Ηλεκτρονική κάρτα θα κτυπούν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί από το Σεπτέμβρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Aπό τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίσταται «η υποχρεωτική ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος», μια κίνηση, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους «εκτός τάξης εκπαιδευτικούς».
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Εθνος και στον Γιάννη Σαραντάκο, ενώ επιβεβαιώνει επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και προαναγγέλλει σαρωτικές αλλαγές και στους αποσπασμένους σήμερα εκπαιδευτικούς στο υπουργείο και στα δημόσια ΙΕΚ, οι οποίοι -όπως σημειώνει- «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».
Τέλος, διαβεβαιώνει ότι οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που έχουν επιλέξει ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργούνται «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

Υποχρεωτική η 6ωρη παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τις εργάσιμες ημέρες , πέραν από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που τους έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα.
Αυτό αναφέρει έγγραφο του πρώην υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου (σ.σ. επικαλείται το νόμο 1566/85) που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι η συγεκριμένη διάταξη ουσιαστικά, στην πλειονότητα, δεν εφαρμόζεται γι αυτό και κανείς υπουργός μέχρι σήμερα δεν την επικαλούνταν.
Mε βάση την παρ 8 του άρθρου 13 του Νόμου 1566/85:
" Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. "
και την παρ. 20 του άρθρου 14 του ίδιου νόμου:
" Οι διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 13 που αφορούν την υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης."

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗ

ΔΩΡΕAΝ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ANDROID  
(TABLET/MOBILE)


ΕΦΑΡΜΟΓΗ "ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ" - ΑΠΑΝΤΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗ


    

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

ΔΩΡΕAΝ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ANDROID  
(TABLET/MOBILE)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ "ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ" - ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ


ΟΜΗΡΟΣ            ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ANDROID MARKET: ΟΜΗΡΟΣΘΕΟΚΡΙΤΟΣ

   

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ - ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΗΤΟΡΕΣ

ΔΩΡΕAΝ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ANDROID  
(TABLET/MOBILE)

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  -  ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΗΤΟΡΕΣ
 ΛΥΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΙΣΧΙΝΗΣ, ΑΝΔΟΚΙΔΗΣ, ΓΟΡΓΙΑΣ, ΥΠΕΡΕΙΔΗΣ


Λυσίας (Άπαντα) Δημοσθένης (Άπαντα) Ισοκράτης (Άπαντα) 
Αισχίνης (Άπαντα) Ανδοκίδης (Άπαντα) Γοργίας (Άπαντα)Υπερείδης (Άπαντα)

                 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Στις προθέσεις του υπ. Παιδείας η κατάργηση του μαθήματος της Φιλοσοφίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Kατά τη σύνταξη των νέων προγραμμάτων σπουδών για το Λύκειο, που σχεδιάζονται, δυστυχώς, ερήμην των επιστημονικών Ενώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το μάθημα της Φιλοσοφίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, εμφανίζεται ως μονόωρο στη Β΄ Λυκείου.Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων,στην οποία υπογραμμίζονται και τα εξής:
Α.Η Φιλοσοφία δεν διδάσκεται, ως μάθημα Γενικής Παιδείας, στο Λύκειο, - γεγονός απαράδεκτο – και είναι το μόνο γνωστικό αντικείμενο που τίθεται σε διαζευκτική επιλογή με την Πολιτική και το Δίκαιο. Υποβαθμίζεται έτσι η διδασκαλία της Φιλοσοφίας, στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη, σε αντίθεση μάλιστα με πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου κατέχει πρωτεύουσα θέση.
Β.Για την αναβάθμιση του μαθήματος και την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, προτείνεται η διδασκαλία του τόσο στην Γ΄ Γυμνασίου όσο και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, ως Ιστορία της Φιλοσοφίας (Αρχαία Ελληνική, Μεσαιωνική του Βυζαντίου και της Δύσης, Νεότερη και Σύγχρονη).

Λειτουργία κατευθύνσεων Γενικού Λυκείου και μαθημάτων επιλογής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στις περιπτώσεις που ,από το σχολικό έτος 2013-14, στους κύκλους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ο αριθμός των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν υπερβαίνει τους είκοσι επτά (27), εγκρίνεται η λειτουργία και άλλου τμήματος κατεύθυνσης.
Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Για την απόφαση πατήστε εδώ